Om Förskolan

Hos oss möts barnet med respekt, empati, hänsyn och lyhördhet.

Välkommen till Förskolan Äppelvikstorget!

Vår förskola ligger i det familjära området Äppelviken i Bromma. Sedan Oktober 2001 driver vi vår förskola som ett personalkooperativ men innan dess bedrevs vi som kommunal verksamhet i 25 år.

Förskolan består av 52 stycken barn fördelat på tre avdelningar: Två för barn i åldrarna 1-4 år, Myran och Humlan, och en för de äldsta barnen (4-5 år), Eldflugan. För oss är en trygg miljö viktigt och därför arbetar vi för att ha små barngrupper och hög personaltäthet. På varje avdelning jobbar en förskollärare och två barnskötare.

Våra traditioner

• Halloween-disco på Humlans veranda.

• Julplanering: Vi har olika skapande verksamheter och förberedelser inför julen. Vi över även sånger och förbereder oss inför det kommande Luciatåget. Luciatåget går torsdagen den 13 december kl. 16.00.

• Påskplanering: Vi skapar olika påskpyssel och äter en sedvanlig påsklunch med långbord.

• Håll sverige rent: Vi förbereder oss inför skärp-plockar-dagen med att diskutera om hållbar utveckling. Vad vi kan göra för att naturen ska må bra. Pratar bland annat om att hålla det rent omkring oss, plockar skräp, sortera skräp och mat mm.

• Alla-hjärtans-dag-disco torsdagen den 14 februari kl.9:00 på Rövarkulans veranda.

• Midsommarfirande: Vi hjälps åt att klä midsommarstången och sjunger samt dansar kring stången. Vi äter även sedvanlig midsommarlunch på långbord.